Nog een jaar .......en dan dolfijntherapie

Over een jaar is het zover.......dan gaan we met ons gezin vliegen naar Curaçao om daar met Isabel dolfijntherapie te volgen.

Aan het begin van de actie voor Isabel wisten we nog niet waar het allemaal naar toe zou gaan. Zouden we het bedrag wel binnen kunnen halen voor de geplande datum ? Dat was onze grootste vraag. Inmiddels is deze vraag gelukkig niet meer het belangrijkste. Het grootste gedeelte van het benodigde bedrag is binnen (waar we super blij mee zijn). Nu komen de praktische dingen aan de orde. Het boeken van de reis en het huren van een onderkomen. De afgelopen maanden zijn we met dat laatste intensief bezig geweest. Gaan we in het dichtst bijzijnde hotel of zoeken we een huisje op? Nou, bij toeval werd Marjel op haar werk benaderd door een eigenaar van een woning op Curacao (Villa Bon Siman). Na een aantal keren contact via de mail en whatsapp, zijn de eigenaren laatst bij ons geweest om het een en ander uit te leggen en laten zien. 

Thuis slaapt Isabel in een bedbox met hoge omranding. Op Curaçao bleek na heel wat navraag helaas niet zo'n bed te verkrijgen. In het Dolphin Suites Hotel hebben ze wel iets dergelijks, maar dat huisje lijkt ons beter voor Isabel (met name rustiger voor de prikkelverwerking).......dus op zoek naar andere mogelijkheden wat betreft het bed. Ooit hebben we een bed voor haar nagemaakt voor het logeren bij opa en oma. Dat bed stond er nog en na overleg met de eigenaren kwamen we tot een prachtige oplossing. Het bed gaat naar Curaçao en mag daar blijven bij de eigenaren. Zij zorgen voor de overtocht van het bed en wij hebben straks een prachtige woning tot onze beschikking in een mooie rustige omgeving. 

 

Wat betreft toeval.......de een zegt dat het bestaat, een ander zal zeggen dat het zo moest zijn. Bijzonder is zeer zeker, dat we tijdens de koningsmarkt in Nijverdal een fysiotherapeut en dolfijnentrainster tegen kwamen die in Curaçao hebben gewerkt vorig jaar. Dit leverde een enthousiast en spontaan gesprek op, en wat prachtig om te horen dat we de therapie straks niet voor niets zullen volgen. Uiteraard een flyer aan hen meegegeven om het verhaal van Isabel te kunnen volgen en zij kunnen op deze manier mooi hun collega's op de hoogte brengen wie er volgend jaar therapie komt volgen 😊

 

Binnenkort gaan we de vliegreis bespreken. Op Marjel na heeft de rest van het gezin nog nooit gevlogen.......dat belooft wat te worden. Voor het eerst in een vliegtuig en dan gelijk een reis van ruim 9 uur. Spannend hoor !

Maar eerst de komende maanden de rest regelen : vliegreis boeken, waslijst maken met wat we niet moeten vergeten mee te nemen, medicatie en luiers. Gelukkig hoeven voor ons huisje niets anders mee te nemen dan alleen kleding...........

 

Door deze blog zullen we jullie op de hoogte houden van onze voorbereidingen, de reis er naar toe en tijdens de weken dat we daar zullen zijn.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Yolanda (dinsdag, 07 mei 2019 19:09)

  Zo leuk om mee te kunnen lezen met jullie! Geniet van het regelen van alle voorbereidingen! Knuf voor Isabel!

 • #2

  Renate Oldegbers de Lange (dinsdag, 07 mei 2019 19:15)

  Wat , fijn om te lezen, dat jullie al zover zijn, wat een heerlijk vooruit zicht.
  Voor Isabel en ook voor jullie, Wij hopen dat Isabel de juiste Therapie mag krijgen, wat haar gaat stimuleren, dat komt vast goed.
  Alvast succes met alles , liefs fam van Herjan Oldegbers

 • #3

  Sonja (dinsdag, 07 mei 2019 19:27)

  Zo leuk deze blog. Fijn om zo alles mee te kunnen lezen.
  Wat een geregeld allemaal. Maar wat heerlijk dat er zoveel mensen met jullie meeleven.
  Ik vermoed dat het aankomende jaar voorbij zal vliegen.
  Blijf bloggen,ook voor jullie eigen gevoel.
  Ik volg en leef (en denk) met jullie mee.
  Fijne avond lieverds

 • #4

  Dianne (dinsdag, 07 mei 2019 21:50)

  Hey wat leuk joh, om dit te lezen!!! Dat jaar gaat zo voorbij, en zitten jullie op Curaçao........veel plezier met de verdere voorbereiding...

 • #5

  Natasja van Staalduinen (woensdag, 08 mei 2019 16:48)

  Wat leuk om te lezen! Heerlijk om te kunnen meegenieten met jullie voorbereidingen van de reis.
  En, was het toevallig Matthias (CDTC fysiotherapeut van Twan) en zijn vriendin die jullie tegen kwamen op de koningsmarkt?