Nog iets meer dan 5 maanden........en dan ??

Ja, jullie lezen het goed......over 5 en een halve maand gaan we al naar Curaçao. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt.

Inmiddels zijn we al een heel eind opgeschoten met de voorbereidingen.

 

Omdat de meesten van ons gezin een ID kaart hebben en deze niet geldig is voor Curacao , hebben we paspoorten aangevraagd......tja....daar zijn wel een aantal regels voor. Onder andere een pasfoto waar je niet lachend en met de mond los op mag staan......nou , dat is nogal lastig voor Isabel, aangezien ze bijna altijd lacht als ze ziet dat ze op de foto komt......dus Isabel zo goed mogelijk verteld dat ze en naar voren moet kijken, niet mag lachen en de mond dicht moet houden.....het gevolg dat ze eerst de mond wijd open doet en vervolgens een heel aandoenlijke lach op haar gezicht tovert......wat hebben we een plezier gehad hierom ! Maar uiteindelijk is het goed gekomen en staat ze er niet lachend op , met haar mond ietsje open......gelukkig deden ze bij de aanvraag van het paspoort niet moeilijk over haar foto en konden we een week later de nieuwe paspoorten ophalen.

 

Nu we de paspoorten binnen hadden, konden we een Engelstalige medicijnverklaring aanvragen voor Isabel.

Omdat Isabel Concerta gebruikt (dit valt onder de Opiumwet) , hebben we deze Engelstalige medicijnverklaring nodig zodat we straks veilig door de douane kunnen bij de vliegvelden. Dus formulier van het internet gedownload en deze laten invullen en ondertekenen door de huisarts. Daarna moest deze samen met een Schengenverklaring gemaild of per post verstuurd worden naar het CAK.

Zij beoordelen de aanvraag en zodra deze is goedgekeurd kan de verklaring naar Curaçao.......het lijkt zo eenvoudig, maar je moet het wel even weten en regelen. 

Het leek wel of ze er op zaten te wachten dat deze aanvraag er aan kwam. Al binnen 4 dagen hadden we akkoord van het CAK. De door hen ondertekende verklaring moesten we doormailen naar de Inspectie voor de Volksgezondheid in Curaçao, dus gelijk maar gedaan want in Curaçao ligt het werktempo wat lager als in Nederland. Nou, dat viel dit keer reuze mee, want we kregen dezelfde dag nog een reactie terug dat alles was ontvangen en geregistreerd.Al weer wat geregeld........

 

Inmiddels zijn we ook begonnen met het aanvragen van een nieuwe spraakcomputer. De "oude" heeft ze 4 jaar geleden gekregen, maar krijgt kuren......dus de molen weer in voor het aanvragen van een nieuwe.

De afgelopen periode heeft Isabel kunnen oefenen met een ander systeem, genaamd Proloquo 2 Go. Hierdoor zijn we er achter gekomen dat dit systeem beter aansluit bij de ontwikkeling van Isabel. In juni heeft Marjel samen met de logopedist en een paar begeleiders van Isabel hiervoor ook een workshop gevolgd om te kijken wat de mogelijkheden van dit systeem zijn en of dit inderdaad past bij de ontwikkeling van Isabel. Dit blijkt nu echt wel het geval, dus contact gezocht met de zorgverzekering en de leverancier van dit product. 

De aanvraag is gedaan. Binnenkort hebben we een afspraak met de leverancier en de logopedist om te kijken hoe nu verder en hopen dat de zorgverzekering het hele systeem (inclusief een Ipad) vergoedt. Maar met een goede onderbouwing van de logopedist en de kennis van de leverancier hopen we dat dit goed gaat komen.

 

Ondertussen kwamen we tot de ontdekking dat Isabel flink gegroeid is, dus afspraak via de gemeente, met de leverancier gemaakt. Gelukkig kon dit vlot geregeld worden. De rolstoel kon nog iets breder en hoger gemaakt worden door een nieuwe zitting en rugleuning te plaatsen. Ook de hoofdsteun moest aangepast worden. Nu alleen nog nieuwe armleuningen er aan en de stoel past weer goed......alleen nu kan ze niet in de rolstoel in de bus vervoerd worden (door de lengte). Gelukkig dat Isabel nog met hulp van ons zelf in de bus kan stappen en goed op een "normale" zitplaats kan zitten.

 

En toen kregen we nog een telefoontje van het reisbureau........Er heeft een wijziging plaatsgevonden voor onze vlucht.

Hierdoor vliegen we eerder dan gepland en kunnen we rechtstreeks vliegen naar Curaçao zonder tussenstop op Sint Maarten. En komen we dus ook eerder aan op Curaçao. Volgens het laatste vluchtschema, vliegen we om 10.50 uur (Nederlandse tijd) vanaf Schiphol en komen we om 14.25 uur (Curaçaose tijd) aan op het vliegveld van Hato.

Maar het duurt nog even, dus misschien verandert het nog wel een keer !

 

Nou het meeste is al geregeld, nu alleen het bed nog laten vervoeren via de scheepsvracht en koffers regelen en dan kunnen we de laatste maanden lekker genieten van alles wat komen gaat.

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0