En toen was er het Corona virus !

Nog een paar uur en dan is het 22 april ........Na een lange voorbereiding vol leuke en bijzondere momenten zullen we gaan vliegen vanaf Schiphol...........

 

Tenminste , dat had het moeten zijn.......

Helaas gooit het Corona virus roet in het eten en moeten we net als vele anderen onze plannen in de wacht zetten.

 

De afgelopen maanden waren we druk met het aftellen van de weken wanneer we naar Curaçao zouden vertrekken.

Nog druk met de laatste dingen regelen en genieten van de voorpret.

Toen we in maart hoorden dat overal ter wereld de landen in lockdown gingen waren we er ons van bewust dat de droomwens van Isabel nog even in de ijskast moest.

Ook bij ons kwamen strengere regels : De dagbesteding en het logeerhuis waar Isabel met regelmaat te vinden is, sloten de deuren.

Eerst hadden we nog de hoop dat de reis door zou kunnen gaan.......we hadden tenslotte nog ruim een maand voor vertrek. Maar zienderogen zagen wij alles op "slot" gaan en wisten we dat de reis in april niet door zou gaan.

Inmiddels is Isabel al weer een maand bij huis en neemt de zorg voor haar een groot deel van onze tijd in beslag.

We merken aan haar gedrag dat ze haar dagelijkse ritme steeds meer kwijt raakt, ondanks dat we dat ritme thuis proberen te handhaven. Gelukkig krijgen we hulp van onze ambulante begeleiders, waar we heel erg blij mee zijn. Dat geeft ons als ouders en broer de kans om even uit de dagelijkse zorg te "ontsnappen" en kunnen we een beetje opladen voor de volgende zorgmomenten.

Isabel vermaakt zich thuis gelukkig met spelen, tv kijken en op de tablet filmpjes te kijken. Maar we merken ook dat ze hierdoor minder beweegt dan normaal (ondanks onze dagelijkse wandeling/fietstocht).Dit heeft een grote wisselwerking op haar lichamelijke gezondheid. De afgelopen week kreeg ze last van lichamelijke ongemakken waardoor haar ontlasting ontregeld was. Na een bezoek aan de huisarts kregen we een laxeermiddel mee. Hier moest ze een liter van drinken. We mochten het aanlengen met ranja, maar onze dame had heel goed in de gaten dat er iets door zat wat vies smaakte. En na de eerste beker (250 ml) die er nog vlot in ging, kwam er protest van haar kant. Na telefonisch overleg met de huisarts mochten we de poeder ook mengen met Optimel. Normaal krijgt Isabel 's morgens ook al een beker Optimel met Forlax (middel tegen obstipatie) , dus het laxeermiddel er goed doorheen gemengd en dronk ze de bekers vlot leeg. 

Volgens het voorschrift zou binnen 1 à 2 uur dit medicijn zijn werk moeten doen. Maar omdat de spijsvertering bij Isabel langzaam verloopt , werkte dit middel pas na een uurtje of 4/5. Nou, ik kan je vertellen dat de luiers niet aan te slepen waren.......allemensen wat kwam er veel uit. En wat heeft Isabel achteraf veel last hiervan gehad moeten hebben.

Na 3 dagen zagen we eindelijk weer de vrolijke Isabel zoals we haar normaal kennen. Deze ervaring heeft ons weer heel veel geleerd over hoe Isabel lichamelijk in elkaar steekt.

 

Maar nu terug naar onze reis.........

Na veel telefoongesprekken en mailtjes hebben we met het CDTC, de eigenaar van het huisje en het reisbureau een nieuwe datum kunnen vinden waarop de reis en de therapie zal plaatsvinden.

Omdat we het nog niet aandurfden (gezien de lange lockdown) om de reis in het najaar te plannen, hebben we besloten om de laatste 2 weken van januari 2021 naar Curaçao af te reizen.

Dus hopen we donderdag 14 januari te vliegen en dan vindt de therapie plaats van 18 t/m 29 januari. Op 30 januari hopen we dan terug te vliegen naar Nederland.

Dus beginnen we maar weer af te tellen..........nog 8 maanden, 3 weken en 1 dag, en dan vliegen we (hopelijk) eindelijk naar Curaçao.

Zoals jullie in de vorige blog konden lezen , zou er een bedbox samen met pakken pampers van Isabel naar Curaçao verscheept worden........Die staan inmiddels in een loods op Curaçao. 

Super dat de familie Wichers dit voor ons geregeld heeft. Zij zijn de eigenaren van Villa Bon Siman , het huisje op Curacao waar we tijdens de therapie zullen verblijven.

Voor nu, blijf allemaal gezond en we houden jullie op de hoogte van het wel en wee de komende maanden.

Oja, jullie mogen uiteraard een reactie achterlaten , dit vinden we erg leuk om te lezen !

 

Lieve groeten van ons allen en een dikke (virtuele) knuffel van Isabel.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Marjan Stapelberg (dinsdag, 21 april 2020 22:08)

  Wat een mooi geschreven blog Marjel!

 • #2

  Wilma Notteberg (dinsdag, 21 april 2020 22:16)

  Mooie blog marjel wat leven we in een heftige tijd he.voor Isabel ook een hele verandering zeg.Ik hoop dat jullie reis straks als nog door mag gaan.verder hopen dat we dat jullie allemaal gezond blijven.�

 • #3

  Romy en Frank van der Weide (dinsdag, 21 april 2020 22:17)

  Hoi familie Kruimelaar,
  Hier thuis hebben wij het er regelmatig over gehad, hoe vervelend het voor jullie is dat de therapie niet doorgaat en dat we hoopten dat jullie alsnog zouden kunnen gaan. En gelukkig hebben jullie een oplossing gevonden met alle partijen. We zijn heel blij voor jullie! Voor je het weet is het toch weer zover, succes met aftellen. Hopelijk gaat het nu ook weer goed met de gezondheid van Isabel.
  Groeten, Romy, Frank, Collin,
  Veerle en Casper van der Weide

 • #4

  Richard (dinsdag, 21 april 2020 22:21)

  Super. Isabel duurt nog even maat komt goed. Heb nog even geduld

 • #5

  Agnes (dinsdag, 21 april 2020 22:31)

  Hi lieve familie, het is natuurlijk ontzettend jammer dat jullie reis wordt uitgesteld, er is zo naartoe geleefd. Fijn dat er een nieuwe datum in het verschiet ligt, wij duimen dat alles gewoon door kan gaan. Het zijn rare tijden zo. Goed te lezen dat Isabel was geholpen met het laxeermiddel. Wij wensen jullie veel sterkte, liefde en gezondheid toe! Liefs van ons�

 • #6

  Ria Oosterlaar (dinsdag, 21 april 2020 22:33)

  Hallo allemaal,
  Dus jullie zouden eigenlijk morgen op het vliegtuig stappen, heel jammer maar nu heb je het nog te goed. Alleen moeilijk voor Isabel om
  Zich daar iets bij voor te stellen. En wat een lange tijd is dat nog tot januari. Moeten jullie morgen maar iets heel bijzonders gaan doen, het wil goed weer worden met een beetje veel wind. BV naar de lemerlerberg, een picknick mee en dan heerlijk diezandhellingen op en af. We hopen dat het een goede dag wordt en jullie metveel plezier kunnen denken ja volgend jaar dan gaan we het mee maken. Veel succes en groetjes Harm en Ria.

 • #7

  Bertine (dinsdag, 21 april 2020 22:39)

  Dit is voor jullie en veel mensen die te weinig genoemd worden een moeilijke tijd!
  Goed geschreven Marjel!
  Hou vol en blijf gezond �

 • #8

  Asje de Vries (dinsdag, 21 april 2020 23:17)

  Ik dacht vorige week al, toen ik Isabel tegen kwam op de fiets, hoe zal dat nu verder gaan?
  Net nu jullie alles geregeld hadden, gaat het niet door, wel een domper natuurlijk!
  Hoe is Isabel eronder?
  Gelukkig gaat het in januari dan wel door.
  En toch fijn dat ze zich thuis wel vermaakt, wel heel intensief voor jullie allemaal natuurlijk, hopelijk wordt de situatie zo gauw mogelijk weer " normaal", hou vol!

 • #9

  Chequita van team WaihonaPedia (maandag, 11 mei 2020 10:28)

  Beste familie Kruimelaar,
  Wat een tegenvaller! Maar wat fijn dat jullie een nieuwe datum hebben kunnen plannen en goed om te lezen dat jullie daarbij alle medewerking hebben gekregen. Ik hoop dat jullie deze coronatijd samen gezond doorkomen! Hartelijke groeten van Chequita