En opnieuw aftellen

Het aftellen kan weer beginnen.........dus hoog tijd voor een nieuwe blog.

 

In de afgelopen tijd tijdens deze corona periode is er veel gebeurd.

Zo heeft Isabel door een val in maart een aantal ruggewervels verschoven waardoor ze pijn en een kromme houding heeft. De afgelopen maanden hebben dan ook geleid tot veel onderzoeken bij de fysiotherapeut, orthopeed, kinderarts en revalidatie arts. Uiteindelijk weten we sinds vorige week (via een MRI) dat er een lichte verschuiving is bij haar onderste ruggewervels. 

Dit veroorzaakt haar pijn en kromme houding. Al die tijd zit ze al aan de pijnstillers en heeft ze een aantal keren fysiotherapie in het water gehad om er achter te komen waar de pijn zich precies vindt. We hebben binnenkort een overleg op de planning staan met de orthopeed en/of neuroloog hoe nu verder te handelen.

Dat is ook wel nodig, want de dolfijntherapie is eindelijk weer in zicht.

We hopen , ondanks dat de corona nog in de wereld heerst, in januari eindelijk te kunnen vliegen naar Curaçao. 

Momenteel is het daar nog code geel, waardoor de therapie op gepaste wijze door kan gaan. We hopen dat we over 8 weken met ons gezin genieten van de therapie en het mooie eiland.

 

Ondertussen mocht Isabel eind april als noodvoorziening weer een aantal dagen naar de dagbesteding. Al gauw was ze weer in haar ritme en zagen we haar weer vrolijk worden. Later in juni startte de logeeropvang ook weer waardoor ze ook een aantal weekenden kon logeren. Dit gaf van beide kanten wat meer lucht. Uiteindelijk mocht ze in de zomervakantie zelfs een week logeren. Zo konden wij ook weer even bijtanken.

 

Inmiddels draait de dagbesteding weer volop en zijn er zelfs weer wat meer logeermomenten. Je ziet Isabel ondanks de lichamelijke ongemakken , gelukkig ook genieten van het ritme dat ze weer heeft. 

 

Ook hebben we nog kunnen genieten van een lekker weekend weg met het hele gezin. We zijn in de herfstvakantie afgereisd naar het zuiden van het land , het prachtige Zuid-Limburgse landschap waar we te gast waren bij de Kindervallei. Dit is een aangepast vakantieverblijf voor kinderen met een beperking. Alles was tot in de puntjes geregeld (netjes volgens de corona-regels). Hierdoor hebben we erg gezellig weekend beleefd met ons gezin.

Het was al weer een jaar of 8 geleden dat we hier voor het laatst zijn geweest, dus waren we erg benieuwd of Isabel het nog zou herkennen. Want de afgelopen jaren is er her en der wel wat verbouwd en vernieuwd. 

Toen we binnen kwamen in de hal, wees Isabel vrijwel gelijk richting de tuin. Ze wilde graag richting de zandbak, die gelukkig nog op dezelfde plek zat. En toen we even later in ons appartement kwamen, liep ze al gelijk richting haar "slaapkamer". Erg bijzonder en prachtig om te zien, dat ze zich gelijk weer op haar gemak voelde in deze omgeving. En dat ze alles nog herkende van de laatste keer dat we er waren. 

Voor ons de reden om dit maar weer vaker met Isabel te gaan ondernemen en zolang het mogelijk is , samen te genieten van deze bijzondere vakantieplek.

 

En dan nu weer de terug naar de orde van de dag........het opnieuw regelen van de papieren die nodig zijn voor het vertrek naar Curaçao (en dat zijn er nogal wat).

De Engelstalige medicijnverklaring is gelukkig al goed gekeurd. Maar er moeten vlak voor vertrek nog een aantal formulieren online worden ingevuld en uitgeprint meegenomen worden in het vliegtuig. Dit kan pas nadat we allemaal een negatieve PCR-test hebben gehad. En aangezien deze test 3 dagen voor vertrek plaats moet vinden , kan je je voorstellen dat er nog veel te regelen is op het laatste moment.

Eerst maar hopen dat coronabesmettingen niet al te veel toenemen de komende weken, want het zou erg jammer zijn dat we weer alles moeten omboeken en nog langer te moeten wachten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marielle temmink (zaterdag, 21 november 2020 21:28)

    Pff weer heel wat. Hopen dat de dolfijntherapie door kan gaan. We duimen mee. Met ons vrolijke vriendinnetje. Hopen dat ze niet al te veel pijn aan haar rug heeft. Ik weet wat het is . ALISIA heeft al 2 pennen in haar rug en is net 3 weken geleden aan haar nek geopereerd. Isabel en familie geniet van elkaar en het komt goed