In quarantaine

Allereerst nog de beste wensen voor iedereen . Dachten we het jaar goed te beginnen , maar helaas gooide corona roet in het eten.

30 december kregen we een telefoontje van het logeerhuis of we Isabel konden ophalen. Er bleek dat iemand daar positief getest was die met Isabel in contact was geweest. Dus opgehaald en gelijk thuis maar in quarantaine. 

's Avonds op oudejaarsdag kreeg Isabel last van diarree en koorts. Ze wou haar lievelingskostje zelfs niet eten. Dat is vaak voor ons een teken dat ze ziek wordt (al moeten we zeggen dat ze gelukkig bijna nooit ziek is). Dus verschoond en met een zetpil naar bed. Die nacht hebben we haar regelmatig verschoond omdat ze er helemaal onder zat. Voor ons een goede reden om haar nieuwjaarsdag te laten testen op corona. Vlak voordat we weg wilden , gaf ze ook nog over, dus maar gauw gedoucht en makkelijke kleding aan. Gewapend met een emmer en doekjes in de bus op weg naar de teststraat. Onderweg kwam er nog een restje slijm na , maar gelukkig niet noemenswaardig. Bij de teststraat mocht Isabel op de stoel zitten en kwam de test met het staafje. Gelukkig liet ze het met behulp van mama goed toe en al gauw waren we klaar. Terug naar huis en lekker met een zetpil in bed. Echt slapen wou ze niet, maar wel met haar tablet op bed filmpjes kijken. En zo kwamen we nieuwjaarsdag redelijk door. Al hadden we ons deze wel wat anders voorgesteld. 

Zaterdagmiddag kregen we al binnen 24 uur de uitslag ! Negatief. Ergens waren we heel blij, want dat betekende dat tot dusver onze reis naar Curacao mocht doorgaan.

 

En toen kwam er maandag telefoon.............Isabel moest opnieuw testen omdat een groepsgenootje ook positief getest was. Jeetje, dat was ergens een domper, maar gezien de klachten van Isabel ook weer niet. Dus maandagmiddag weer getest  en ja hoor........toch duidelijk positief. Dus toen moesten wij ook heen testen omdat het door de handicap van Isabel onmogelijk is om 1.5 meter afstand te houden. Na 2 dagen wachten kregen wij ook uitslag. Thom en Marjel positief, maar Wouter negatief. Tja, dat leek ons onwaarschijnlijk , dus is Wouter nogmaals heen testen geweest en wederom negatief getest. Hij is er schijnbaar minder vatbaar dan voor. 

 

Toen we hoorden dat Isabel toch positief was, baalden we enorm want dat betekende dat we onze reis weer moesten uitstellen. Zo zien we maar weer dat we het gelukkig zelf niet altijd in de hand hebben.

Dus gelijk naar Curaçao gemaild dat we door corona in quarantaine zitten en dat het ons niet ging lukken om de therapie in januari te volgen. Vervolgens het reisbureau ingelicht dat we ziek waren. 

Gelukkig dachten alle partijen met ons mee en na wat telefoontjes en mailtjes over en weer hebben we alles wederom kunnen omboeken. En dan ook nog op korte termijn. 

Over 18 dagen hopen we dan eindelijk naar Curaçao te vliegen. Ze zeggen wel eens 3 maal is scheepsrecht. Nou maar hopen dat dit voor ons ook telt.

 

In de vorige blog schreven we ook over de rugklachten van Isabel. Inmiddels weten we dat die verschuiving bij de ruggenwervels een dubbele hernia is. Waarschijnlijk zat de hernia er al en heeft de val in maart het verergerd. Gelukkig dachten ze in het ziekenhuis goed mee en na een aantal afspraken met de pijnpoli kon Isabel vlak voor de kerst naar het ziekenhuis om een blokkade te zetten op beide zenuwen waar de hernia zich bevindt.

Inmiddels zijn we 3 weken verder en zien wij een super mooie verbetering in haar houding. Ze loopt weer rechtop en trekt bijna niet meer met haar been. Ook het lopen op de tenen is gelukkig verleden tijd. 

 

Nu nog allemaal genezen van de corona en dan hopen we dat we een mooi jaar tegemoet gaan met hopelijk alleen maar positieve dingen !

Blijf allemaal goed gezond en we zouden het leuk vinden om jullie reacties te lezen.

 

Lieve groeten van ons allemaal en een dikke knuffel van Isabel.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Paula Jansen (zondag, 10 januari 2021 13:38)

  Tjonge, wat een gedoe allemaal weer! Beterschap voor jullie en hopelijk kan de reis dan binnenkort echt doorgaan!!!

 • #2

  Renate (zondag, 10 januari 2021 13:47)

  Hoi hoi, Wij wensen jullie ook een gezond 2021 toe. Wat balen zeg, maar gezond heid staat voorop he!!
  We hopen dat jullie samen eind januari wel naar jullie bestemming kunnen.
  We wensen jullie alle goeds toe. Lieve groet van Herjan mirja Renate en Henry Oldegbers �

 • #3

  Francis (zondag, 10 januari 2021 13:48)

  Toppers!! Zet hem op samen en inderdaad 3x is scheepsrecht!!

 • #4

  Linda Timmerman (zondag, 10 januari 2021 13:48)

  Jee wat een verhaal.
  Hopen dat d’r therapie straks door mag gaan.
  Tip:Als Isabel zo ziek is met overgeven en zo kan je ook vragen of GGD thuis komt testen.�

 • #5

  Dianne (zondag, 10 januari 2021 13:53)

  Dikke knuffel en beste wensen voor 2021! Toppers, straks samen genieten in Curaçao

 • #6

  Paul Reinink (zondag, 10 januari 2021 14:10)

  Ook de beste wensen voor jullie! Nog even doorzetten en dan "de droom" over jullie heen laten komen. 3e x is scheepsrecht, komt helemaal goed. Heel veel succes in quarantaine maar nog veel meer succes & plezier bij de dolfijnentherapie!

 • #7

  Cor (zondag, 10 januari 2021 14:39)

  De beste wensen voor jullie allemaal. En hopen dat het door kan gaan. We duimen voor jullie

 • #8

  Asje (zondag, 10 januari 2021 14:49)

  Wat een tegenslagen achter elkaar!
  Gelukkig dat het er nu, ondanks jullie positiviteit� toch zonnig uitziet, het zij jullie gegund!
  En natuurlijk hopen dat de therapie voor Isabel ook zijn steentje bijdraagt!
  Ik wens jullie alvast een hele mooie tijd toe op het schitterende Curaçao!!

 • #9

  Ingrid Camardese (zondag, 10 januari 2021 14:54)

  Hoi, Nou maar duimen dat de � therapie alsnog door kan gaan. Ik had gedacht dat het sowieso niet door zo kunnen gaan omdat er niet gereisd mag worden. Wij half november ook allemaal positief getest geweest door een besmetting bij Jurre op school. Gelukkig allemaal met milde of amper klachten vanaf gekomen. Beterschap en ga duimen dat de therapie dit kee door kan gaan.

 • #10

  Marielle temmink (zondag, 10 januari 2021 15:29)

  Heel veel sterkte ook namens alisia . Ze hoopt snel Isabel weer op de logeer adres te zien.
  Hopelijk gaat het zwemmen met dolfijnen straks wel door.
  Fijn dat de blokkade helpt in haar rug

 • #11

  Yolanda (zondag, 10 januari 2021 15:41)

  Wat een pech voor jullie! Hoop dat jullie er niet l te ziek van zijn! En dat Wouter niet ook nog ziek wordt. Hier in oktober ook Cororna gehad..wat een impact heeft het op je gezin. Beterschap voor jullie......en blijf uitkijken en genieten van jullie aankomende trip naar de zon! Lieve groetjes.

 • #12

  Jeannet Veurink (zondag, 10 januari 2021 15:53)

  Ah lieve mensen wat een naar begin van dit nieuwe hoopvolle jaar, hopelijk knapt Isabel en jullie snel op en dan komt het echt dichtbij, jullie droom voor Isabel die werkelijkheid gaat worden, wat een geweldig vooruitzicht.
  Liefs Jeannet

 • #13

  Judith (zondag, 10 januari 2021 17:51)

  Jullie ook de beste wensen voor 2021. En dat jullie na corona, eindelijk de lang verwachte reis kunnen maken. Heel veel succes en plezier in Curaçao!!

 • #14

  Paulien & co (zondag, 10 januari 2021 19:17)

 • #15

  Ria (zondag, 10 januari 2021 19:37)

  Allereerst de beste wensen en hopelijk gaat het nu echt gebeuren. 3 x is scheepsrecht
  Heel veel succes met de therapie voor Isabel en jullie avontuur.

 • #16

  Marjan Koppelman (zondag, 10 januari 2021 21:03)

  Veel sterkte samen, denk aan jullie. Wens jullie samen veel kracht toe. En hoop dat jullie snel de lang verwachte therapie mogen volgen.

 • #17

  Natasja van Staalduinen (maandag, 11 januari 2021 08:20)

  Allemaal de beste wensen voor 2021 en maak een mooi jaar van met elkaar!
  Geweldig dat jullie een periode later kunnen. Wie weet zien we jullie nog even in Curaçao. Jullie laatste therapiedag is onze aankomstdag. Blijft spannend voor ons allemaal of alles gaat zoals gehoopt, wij zijn pas opgelucht als we eenmaal in het vliegtuig zitten�

 • #18

  Meiny (maandag, 11 januari 2021 15:16)

  Wat pech toch allemaal.
  Ik hoop van harte dat jullie er over een paar weken helemaal klaar voor zijn om op reis te gaan. Het is jullie zo gegund! Veel liefs!

 • #19

  Yuòn Ni (dinsdag, 12 januari 2021 19:30)

  Hopelijk vallen de klachten mee, beterschap voor jullie allen!

 • #20

  Ria Oosterlaar (woensdag, 27 januari 2021 11:07)

  Zag vanmorgen dat je geappt had. Jee wat een zorgen gehad. Maar jullie hebben het goed doorstaan en gaan morgen naar Curaçao. Ik hoop dat het van nu af allemaal mee zit en dat jullie een zonnige en heel goede tijd daar zullen beleven.
  Goede vlucht samen, is het voor het eerst dat Isabel gaat vliegen.

  Groetjes Ria.

 • #21

  Jannie van Lenthe (woensdag, 27 januari 2021 13:04)

  Jeetje wat een verhaal jullie hebben ook wel pech hoor.
  Nu maar hopen dat de derde keer goed gaat en wat fijn dat Isabel minder pijn heeft.
  Groeten uit Zwolle.