Eindelijk naar Curaçao

Afgelopen maandag moesten we een PCR test doen om te kijken of we donderdag mochten afreizen naar Curaçao. Dat bleef tot dinsdagavond nog heel spannend omdat we begin januari bijna allemaal positief waren getest op corona. En volgens de GGD kan je nog 6 tot 8 weken positief worden getest. 

Dinsdagavond om 19.00 uur kwam het goede nieuws dat iedereen negatief was getest. De euforie was flink aanwezig bij ons allemaal, want dat betekende dat we eindelijk naar Curaçao mochten afreizen. En toen kwam de stress ook meteen om de hoek kijken, want er moesten voor de reis nog een flink aantal verschillende formulieren worden ingevuld en afgedrukt worden. 

Diverse formulieren kunnen pas minimaal 48 uur voor vertrek worden ingevuld , dus hadden we maar 1 dag om dit alles te regelen. Dus woensdag werd een administratief dagje en tot slot moesten ook de koffers nog gepakt worden.

Maar het is gelukt.......donderdagmorgen in alle vroegte ging om 4.00 uur de wekker. Topdrukte in dit uur, maar gelukkig zaten we een uurtje later dan toch echt in de bus, op weg naar Schiphol. Onderweg werd de broer van Wouter opgepikt die ons naar het vliegveld bracht. Om 7.30 uur liepen we bij de vertrekhal. Na een sanitaire stop liepen we met ons gezin naar de incheckbalie. Omdat de rolstoel van Isabel ook mee ging, hadden we de bijbehorende rolstoelbegeleiding ook maar aangevraagd. Gezien dit onze eerste vliegreis is , was dat geen overbodige luxe. Jeetje wat een gangen, liften en gates heeft ons vliegveld toch. Toen we bij de balie van de rolstoelbegeleiding waren , gaven ze aan dat iedereen (inclusief Isabel) een mondkapje moest dragen. Gelukkig wisten wij dat Isabel hierop een uitzondering mocht zijn. 

Ze wil nog geen muts op of handschoenen aan, laat staan een mondkapje voor. Na de nodige telefoontjes tussen het personeel kregen we akkoord dat dit goed was. Isabel is vrijgesteld van een mondkapje.

Een groot voordeel van rolstoelbegeleiding is dat ze je tot aan de gate begeleiden (hoef je niet te zoeken) , en je mag als eerste het vliegtuig in. 

Tien voor tien was het zover dat we het vliegtuig instapten en stipt half 11 vlogen we richting Curaçao.

Voor iedereen een nieuwe ervaring !!

Isabel genoot van het vliegen en gedroeg zich voorbeeldig. Halverwege de vlucht merkten we dat ze erg moe werd van alle indrukken , maar slapen wou ze niet. De vermoeidheid komt bij Isabel dan voorbij met jengelen en omdat ze nergens heen kon (ze zat tussen ons in) , begon ze te duwen . Dan merken we steeds weer dat ze groter , maar ook sterker wordt.

Gelukkig konden we het negatieve gedrag ombuigen en werd de vlucht beter. 

Maar wat een crime als je een luierdragende puber moet verschonen in zo'n piepkleine wc . Het ging dan ook niet helemaal zonder slag of stoot......Maar we hebben het gered.

Om 15.30 uur (Curaçaose tijd) landden we op dit tropische eiland. Terwijl de rest van de passagiers het vliegtuig verliet moesten wij nog even wachten tot de rolstoel kwam. We mochten even wachten in de eerste klas.......Nou dat liet Isabel zich geen twee keer zeggen. Gelijk plofte ze op een stoel en ontdekte de knopjes waarmee de stoel in de ligstand ging. Slimme dame !!

Even later kwam de rolstoel er aan en konden we richting de douane. We kwamen er vlot door en daar stonden we dan. Op zoek naar de balie voor de huurauto. Gelukkig zijn ze allemaal behulpzaam op dit mooie eiland. En even later reden we met onze pick-up (handig voor de rolstoel) naar het huisje op Marbella Estate. Op de weg daarnaar toe konden we al wat van de sfeer proeven op het eiland. Je merkt dat de Corona besmettingen hier aardig laag zijn. Voordeel van het mooie weer op Curaçao is dat men hier veelal buiten leeft, waardoor je beter afstand kunt houden. Uiteraard wordt je wel verzocht een mondkapje te dragen binnen de openbare ruimtes zoals winkels, musea e.d.

Na een klein halfuur rijden in het spitsuur kwamen we bij ons huisje, waar we werden opgewacht door de beheerster van de woning. Chantal gaf ons een mooie duidelijke rondleiding in de woning. Toen we buiten kwamen wees Isabel al naar het zwembad. Tja, dat heb je met waterratjes. Gezien het tijdstip van de avond en de lange reis hebben we haar duidelijk gemaakt dat ze de volgende morgen mocht zwemmen. Nadat we ons hadden geïnstalleerd in ons prachtige verblijf voor de komende weken, konden we nog lekker buiten zitten onder de palapa (een afdak van riet). Om half 9 lag Isabel in bed en sliep al snel. Rond kwart over 9 lag de rest er ook in om bij te komen van de lange reis. 

En dan wordt toch duidelijk dat Isabel geen benul van de tijd heeft, want onze dame was al om 00.00 uur wakker. De eerste nacht doorgekomen met filmpjes kijken op haar tablet. Uiteindelijk kon Isabel niet langer liggen (rond 4.00 uur) en wou ze uit bed.

Vrijdag maar een rustig dagje in het huisje en nog even naar de supermarkt voor de boodschappen. Rond de avond maar wat eten gehaald bij een cafetaria in de buurt. Tijdens het eten sloeg de vermoeidheid bij Isabel toe en terwijl ze at vielen haar ogen dicht. Dus gauw gewassen en naar bed, in de hoop dat ze de nacht door zou slapen.......

Helaas , vannacht om 3.00 uur was onze dame al weer wakker. Dus maar weer de tablet in bed gegeven zodat wij zelf ook nog wat konden slapen. Maar helaas dacht Isabel daar anders over en vanaf 4.00 uur al weer op de been.

Rond half 9 samen lekker buiten ontbijten onder de palapa terwijl een paar spetters van de regen vielen. Gelukkig was het al gauw weer droog en konden na het ontbijt op pad. Eerst naar een overdekt winkelcentrum , en later doorgereden naar Willemstad alwaar we via de pontjesbrug het centrum in liepen. Gezellig geshopt. Duidelijk was te zien dat er hier ook bijna geen toeristen zijn, waardoor we lekker rustig alles konden bekijken. Naast de gebruikelijke foto's te hebben gemaakt, hebben we ook een paar kleine kadootjes gekocht voor Isabel. Morgen vieren we haar 16e verjaardag !!

Rond de middag ergens bij een klein restaurantje geluncht en daarna weer richting ons huis. Onderweg nog een paar boodschappen en daarna thuis lekker afkoelen in het zwembad.

Reactie schrijven

Commentaren: 30
 • #1

  Tonnie en Wim van Dijk (zaterdag, 30 januari 2021 22:43)

  Geniet daar maar lekker met elkaar.

 • #2

  Yolanda (zaterdag, 30 januari 2021 22:51)

  Geniet ervan met elkaar!

 • #3

  Monica (zaterdag, 30 januari 2021 22:55)

  Nu al een mooie ervaring. Lekker genieten met elkaar!

 • #4

  Tanja Veneberg (zaterdag, 30 januari 2021 22:55)

  Wauw....genieten!!

 • #5

  Asje de Vries (zaterdag, 30 januari 2021 22:56)

  Allemaal even bijkomen, maar dan wordt het toch vast genieten hoor!

 • #6

  Marjan Stapelberg (zaterdag, 30 januari 2021 22:57)

  Ontzettend fijn dat het allemaal in korte tijd gelukt is. Omdraaien van ritme komt vast langzaam aan goed. Heel veel plezier samen. Fijn dat we jullie belevenissen zo kunnen volgen ❤️

 • #7

  Gerlinde Smit (zaterdag, 30 januari 2021)

  Heel veel plezier daar in Curaçao en geniet er van met elkaar

 • #8

  B Luttikhuis (zaterdag, 30 januari 2021 23:29)

  Succes daar en geniet er ook van met mekaar ���

 • #9

  Marjan Koppelman (zaterdag, 30 januari 2021 23:38)

  Fijn om te lezen dat jullie goed zijn overgekomen. Eindelijk is het zover, waar jullie jaren voor hebben ingezet. Veel succes

 • #10

  Lineke (zaterdag, 30 januari 2021 23:49)

  Dat klinkt nu al heerlijk! Hopen dat Isabel snel in het ritme komt. Hihi. Geniet ervan met elkaar!

 • #11

  Renate (zondag, 31 januari 2021 06:18)

  Super dat jullie genieten
  Op het heerlijke eiland
  En dat vroeg wakker zijn voor ons ook heel herkenbaar gaat met een paar dagen over
  Geniet ervan ☀️ �

 • #12

  Sindy Bijen (zondag, 31 januari 2021 06:47)

  Geniet er lekker van met elkaar��������

 • #13

  Hannie Beunk (zondag, 31 januari 2021 07:15)

  Fijn dat alles zo goed verlopen is. Nu maar genieten samen!

 • #14

  Saskia vd Veen (zondag, 31 januari 2021 07:39)

  Leuk om te lezen hoe het gaat met jullie. Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen, ik hoop dat jullie allemaal in het ritme komen. Geniet ervan samen.

 • #15

  Wim Jaspers (zondag, 31 januari 2021 08:43)

  Mooi om te lezen dat de reis goed is verlopen. Heel veel plezier en succes met wat nog komen gaat

 • #16

  Paulien (zondag, 31 januari 2021 08:56)

  Yes!!! Jullie zijn er nu echt!! Geniet er van samen. En natuurlijk gefeliciteerd met Isabel verjaardag! We spreken elkaar.

 • #17

  Pascal koster (Marijn) (zondag, 31 januari 2021 09:15)

  Leuk te lezen dat ze het fijn heeft en dat jullie ervan genieten. Veel mooie herinneringen maken en een hele fijne.verjaardag �...

 • #18

  Simone Hekman (zondag, 31 januari 2021 09:17)

  Wat fijn om te lezen dat jullie goed zijn overgekomen! Hoop op veel mooie momenten samen. (En iets meer slaap uurtjes) Genieten met elkaar!�

 • #19

  marielle en aisia (zondag, 31 januari 2021 10:04)

  heel veel plezier daar en geniet ervan.
  En van harte gefeliciteerd isabel 16 alweer je wordt al een echte dame.

 • #20

  Wilma. (zondag, 31 januari 2021 10:21)

  Fijn dat de reis goed is verlopen.Nu genieten van alles wat jullie tegen komen.Fijne tijd samen.

 • #21

  Rudy veldkamp (zondag, 31 januari 2021 10:28)

  Beste familie.
  Uit ervaring weten we dat dit een hele bijzondere ervaring gaat worden.
  Ik denk dat Jullie hier nog jaren aan terug gaan denken.
  Heel veel plezier samen en geniet van elk moment.

  Groeten Rudy Veldkamp.

 • #22

  Renate (zondag, 31 januari 2021 10:48)

  Wat fijn ,dat jullie eindelijk zijn aangekomen.
  Geniet ervan samen.
  En dat deze therapie veel goeds mag brengen voor Isabel.�
  Maar ook voor jullie.
  Isabel gefeliciteerd met je 16 de verjaardag lieverd .� Alle goeds gewenst.
  Groetjes van fam.Herjan Oldegbers

 • #23

  Claire, Herald & Andrew (zondag, 31 januari 2021 11:33)

  Heel veel plezier samen
  Liefs van ons xxx

 • #24

  Judith en Jac v Egmond (zondag, 31 januari 2021 11:38)

  Geniet er van samen en morgen een hele gezellige en fijne verjaardag �

 • #25

  Leontien (zondag, 31 januari 2021 12:05)

  Hieperdepiep hoera!!!! Gefeliciteerd (met) Isabel!!
  Wat een bijzondere verjaardag!!

  En wat fijn dat de reis goed is verlopen!! Hopelijk pakt Isabel het ritme snel op.
  Heel veel plz en succes daar samen!!!

  Groetjes Leontien

 • #26

  Natasja Runherd (zondag, 31 januari 2021 14:23)

  Eindelijk zover! Wat fijn!�
  Veel plezier en erg genieten samen van deze unieke, waardevolle therapievakantie!
  Groetjes Tako en familie!
  �����

 • #27

  John Hage/stichting Jens (zondag, 31 januari 2021 17:45)

  Geniet er vooral van allemaal! We volgen jullie

 • #28

  Meiny (zondag, 31 januari 2021 17:49)

  Mooi dat je ons op deze manier op de hoogte houdt. En leuk om te lezen. (Je kunt altijd nog een boek gaat schrijven) Geniet van deze tijd met elkaar!

 • #29

  Agnes Kappe (maandag, 01 februari 2021 06:51)

  Nog gefeliciteerd met Isabel en wat maken jullie een mooie reis met elkaar. Geniet van alles!�

 • #30

  Tonnie en Wim van Dijk (maandag, 01 februari 2021 12:06)

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Isabel