Therapiedag 1 & 2

Therapiedag 1

 

Vandaag gaat het dan echt gebeuren......de dolfijntherapie begint. Isabel was al vroeg wakker (4.00 uur) en na nog een paar uurtjes in bed met haar tablet, wou ze er om kwart voor 6 echt uit. Dat kwam mooi uit want om 6.00 moesten we er allemaal uit hiervoor.

Na het ontbijt reden we om iets over half 7 bij ons huisje weg richting het therapiecentrum. Dat was maar goed ook, want eenmaal bij de hoofdweg aangekomen stonden we al in de file. Wat blijkt, de scholen voor de kinderen hier beginnen al om kwart over zeven. En aangezien er 1 weg gaat richting het centrum , kan je je voorstellen dat dit een opstopping in het verkeer veroorzaakt. Gelukkig moesten wij halverwege de file ergens afslaan richting het CDTC en konden we de rest van de route vlot doorrijden. Eenmaal bij het therapiecentrum kregen wij te horen dat de therapeut van Isabel helaas ziek was geworden. Wat een domper......maar gelukkig hadden ze als alternatief bedacht dat Isabel nog bij de laatste sessie terecht kon. Deze vond 's middags plaats van half 4 tot half 6. Eigenlijk was dit voor Isabel te laat, en dat konden we ook goed merken bij thuiskomst. Tijdens het eten was ze erg moe en even later dommelde ze zowat in slaap tijdens het vaste avondritueel (journaal kijken). Nog gauw medicatie gegeven tegen de jetlag (in de hoop dat ze eindelijk een nacht zou doorslapen) en toen lekker naar bed. Al gauw was het stil sliep onze dame als een roosje.

 

 

Therapiedag 2

 

Vanmorgen werd Isabel om 5.50 uur wakker. Ondanks dat dit nog vroeg was, waren we wel blij dat ze tenminste de nacht door had geslapen. Nog lekker even in bed gelegen met haar tablet, maar om half 7 gaf ze aan dat ze uit bed wilde. En terwijl de rest van het gezin nog sliep , zat Isabel lekker ontspannen aan de keukentafel met een boterham en ondertussen nog weer filmpjes te kijken op haar tablet. 

Gisteravond kregen we bericht dat de therapeute nog niet beter was en dat haar vervanger , Isabel vandaag weer zou begeleiden tijdens de therapie. Deze sessie zou ook weer aan het eind van de middag plaats vinden. 

 

Rond 9.00 uur was de rest ook uit bed en reden we (na het brood eten) richting het therapie centrum om Thom en Daniek daar af te zetten voor het siblings programma (broers/zussen programma). Daarna reden we door naar Willemstad voor een paar kleine boodschapjes. Op de terugweg haalden we Thom en Daniek weer op en spraken we met de therapeut van Isabel. Hij gaf aan dat ze gingen proberen dat Isabel een sessie eerder terecht kon , voor de rest van de therapie periode. Dat zou voor Isabel beter zijn, omdat ze rond de middag dag nog wat energie over heeft en dat ze zich dan beter kan concentreren.  Na deze mededeling reden we weer richting ons huis voor het middageten. 

Toen het eten op was, was er even tijd om lekker te ontspannen in het zwembad of gewoon lekker luieren en niets doen.

Om 15.10 reden we weer richting het CDTC. Daar aangekomen had Patrick (de therapeut) gelukkig goed nieuws. Isabel kan vanaf morgen terecht in de 3e therapie sessie. Deze is dan van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Na dit fijne bericht was het tijd voor de therapie. Isabel ging samen met de therapeut en de assistente naar binnen voor een klein half uurtje oefeningen. Dit doen ze op een speelse manier , zodat Isabel met plezier een oefening doet. Hierna kwamen ze naar buiten en gingen ze naar de kleedkamer, waar Isabel een wetsuit aan kreeg en een drijfkurk om.

Samen met de therapeut en de assistente liepen ze naar het dok op het water, waar de dolfijnen Kanoa en Sami al lekker rondjes aan het zwemmen waren. Nadat de therapeut voordeed hoe hij in het water ging, moest Isabel op dezelfde manier in het water.

Dat ging met een beetje hulp van de assistente mooi ! In het water begonnen ze met oefening die ze de vorige dag ook deden.  We konden merken dat Isabel het allemaal wat minder spannend vond dan gisteren en daar waren we heel blij mee. Ook zagen we een ontspannen , vrolijke Isabel in het water. Na ruim een half uur in het water, was Isabel moe en liet dat goed blijken. In overleg met de therapeut eerder deze week vertelden we dat Isabel wat dwingender in haar gedrag wordt en dat willen we proberen af te vlakken , om te voorkomen dat ze haar eigen wil door drukt. Ze zal gezien haar leeftijd en ontwikkelingsniveau moeten leren dat ze niet altijd haar zin kan krijgen en dat ze ook moet luisteren naar ons.

Zo ook vanmiddag aan het einde van de therapie. Ze begon te huilen en te watertrappelen om naar het dock te gaan. Helaas voor haar moest ze luisteren naar wat de therapeut tegen haar zei. Dus werden er nog een paar oefeningen afgewerkt en toen was ze klaar en mocht naar het dock zwemmen. Eenmaal op het dock was het weer goed en gingen ze douchen en aankleden. Toen ze de kleedkamer uit kwam en ons zag zitten, was ze weer super vrolijk. 

Nog even overleg met de therapeut en de assistente over hoe het ging. Ook zij waren net als ons tevreden met het resultaat van vandaag. 

Rond 18.00 uur waren we weer thuis. Na het eten nog even ontspannen voor de tv en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan. 

We hopen weer op een rustige en goede nachtrust, zodat we er morgen weer goed tegenaan kunnen. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 19
 • #1

  Tanja Veneberg (woensdag, 03 februari 2021 13:58)

  Wat geweldig om te zien !!

 • #2

  Wilma wermink (woensdag, 03 februari 2021 14:08)

  Wat een belevenis, mooi om van jullie te horen en zien. Geniet ervan! � groetjes vd buren

 • #3

  Cindy (woensdag, 03 februari 2021 14:21)

  Wat mooi en dijn om te lezen. Dat jullie je draai vinden en dat Isabel goed op gang komt.

 • #4

  Simone (woensdag, 03 februari 2021 14:50)

  Prachtig om te zien! �

 • #5

  Bruins (woensdag, 03 februari 2021 15:05)

  Wat mooi om te zien...

 • #6

  Natasja van Staalduinen (woensdag, 03 februari 2021 15:17)

  Geweldig om jullie verhaal zo te lezen met foto’s en filmpje erbij!�
  Nog een beetje onwerkelijk dat wij over twee weken dit ook weer gaan ervaren. Maar eerst die pcr-test, dan valt er een hoop onzekerheid van ons af����
  Geniet ervan!�

 • #7

  Judith van Egmond (woensdag, 03 februari 2021 16:06)

  Mooi om dit allemaal te lezen en te bekijken. Geniet samen van.

 • #8

  Wim Jaspers (woensdag, 03 februari 2021 16:16)

  Prachtig!

 • #9

  Leon Van der Veen (woensdag, 03 februari 2021 16:28)

  Prachtig om te zien! Hopelijk gaat het de resterende dagen ook zo goed!

 • #10

  Anthoinette (woensdag, 03 februari 2021 17:08)

  Dat is stilletjes mee-genieten hier. Lijkt me bijzonder vervullend om te zien dat zij hier baat bij heeft en geniet, en daarnaast ook dingen leert die ze wellicht hier thuis niet geleerd zou hebben, of later....Super om te zien. Veel geluk daar!

 • #11

  Linda Timmerman (woensdag, 03 februari 2021 17:54)

  Mooi om te zien. Wat een inspannende dagen, maar wat een ervaring!

 • #12

  Karin Kloosterman (woensdag, 03 februari 2021 18:51)

  Wat mooi om jullie avontuur zo te volgen en te zien hoe Isabel het doet! Succes met de therapie, en lekker genieten met elkaar!

 • #13

  Janita (woensdag, 03 februari 2021 19:15)

  Super mooi om te zien� geniet ervan met elkaar!!

 • #14

  Bertine (woensdag, 03 februari 2021 19:31)

  Wat een avontuur voor jullie allemaal. Geweldig om Isabel zo te zien met de dolfijnen. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten en ook op lange termijn. De ervaring zal al overweldigend zijn!

 • #15

  Eva van der Veen (woensdag, 03 februari 2021 21:13)

  Wat leuk om te lezen en te zien hoe het gaat met Isabel! Heel veel plezier en succes samen!

 • #16

  Ria Besten (woensdag, 03 februari 2021 21:40)

  Super om te zien en mee te lezen. Veel geluk daar de komende dagen en dat het goed mag gaan.

 • #17

  Willem Meijer (woensdag, 03 februari 2021 22:56)

  Mooi hoor �

 • #18

  Leontien (vrijdag, 05 februari 2021 14:01)

  Wat een super gaaf filmpje!! Heel bijzonder.

  Een dikke knuffel van De Dependance Groep.

 • #19

  Andrea Begeman (vrijdag, 05 februari 2021 23:54)

  Prachtig om te zien, geniet er van !